Aktuális információ:

Szennyvíz bekötések szakfelügyeleti díjának változása Kulcson 2022. 10.01. napjától/a linkre kattintva olvasható

Az illegális csatornahasználat következményei

Csatornahasználati illemtan

A talajterhelési díjról szóló rendeletet a linkre kattintva tekinthető meg:  https://or.njt.hu/onkormanyzati-rendelet/613153

Deák Ferenc utcai házi átemelőkkel kapcsolatban új információ:

A Deák Ferenc utcai házi átemelők átvétele folytatódik! 2022.01.31-én a DRV Kft. egyik művezetője megerősítette, hogy az akadályozó tényező megszűnt. A Deák Ferenc utcában ráköthetnek a szennyvízhálózatra a házi átemelővel rendelkezők!

Fontos: tájékoztatás a kulcsi szennyvízcsatorna házi (gravitációs) és átemelős (szivattyús) rákötésekről (kattintson a fenti szövegre a dokumentum elolvasásához)

Fontos információ a szennyvízcsatorna rákötésekkel kapcsolatban

Felhívjuk a csatorna rákötésben érintett kulcsi lakosok és ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy mielőtt megkezdik a kivitelezést tájékozódjanak a kellemetlenségek elkerülése érdekében. Ugyanis a nem szabályszerűen és nem az előírásoknak megfelelő méretű és minőségű anyagokkal elvégzett rákötéseket a DRV Zrt. szakemberei kifogásolhatják. Tájékoztatás a felhasználható szennyvízcsövek típusairól köznyelven(katt a szövegre-linkre)

Csatorna kisokos

Letölthető dokumentumok

Tájékoztató

Kulcson hétfő reggel 8 órától indul a szennyvízcsatorna rendszerhez csatlakozott ingatlanok rákötésének műszaki átvétele. A csatornahálózat rendszer alkalmassá vált a településen keletkezett szennyvíz elszállítására. Az érintett ezer-háromszáznégy ingatlan tehát 2021. június 7-től tud csatlakozni a hálózatra.

Mivel a házi szennyvízvezeték kiépítése, vagy kiépíttetése az ingatlantulajdonos feladata, ezért minden érintett, aki a szolgáltatást igénybe kívánja venni megkezdheti a rákötést.

A műszaki átvétel során a DRV Zrt. szakemberei az elkészült bekötést megtekintik és a rákötésről fényképet készítenek. Csak a szabályos, műszakilag megfelelő kivitelezést fogadják el és veszik át a vízügyi szakemberek. 

A rákötést 24 órán belül le kell jelenteni a következő elérhetőségeken keresztül:

  • online a www.kulcs.org/csatorna oldal elektronikus adatlapján keresztül
  • telefonon: Palóczi Tímea 70/639-0152
  • vagy személyesen a polgármesteri hivatalban a csatorna ügyintézőnél az intézmény aulájában, aki igény esetén segít a papírok kitöltésében is (Akinek segítségre van szüksége, kérjük hivatali ügyfél fogadási időben előzetesen telefonon egyeztessen az ügyintézővel.Ha csupán nyomtatványt szeretne kérni, vagy adna le- ahhoz nincs szükség telefonos egyeztetésre.)

A hivatali munka hatékonyságának fenntartása miatt a személyes, vagy telefonos csatornázási ügyekkel kapcsolatos ügyintézés a Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben- hétfőn 8 órától 12 óráig, szerdán 8 órától 12 óráig és 13 órától 17 óráig, pénteken 8 órától 12 óráig- áll a lakosság rendelkezésére.

Nagy valószínűséggel egyszerre sokan szeretnék majd a bejelentéseket intézni a megadott fórumokon, ezért minden elérhetőségen leterheltségre lehet számítani. Azonban a hivatal dolgozói mindent megtesznek a gyors és hatékony ügyintézés érdekében.

A lejelentési kötelezettséghez letölthető dokumentumaink között talál nyomtatványt, amelyet kinyomtatva és kitöltve gyorsabban leadhat, ebből előre nyomtatottat példányt átvehet a hivatal aulájában kihelyezett gyűjtőből is.

A rákötés lejelentése azért fontos, hogy a felhasználó elkerülje az illetéktelen használatot és az ezzel járó büntetést, amelyet a DRV Zrt. ellenőrizni fog.

A rákötés műszaki átvételének további feltétele, hogy a leendő fogyasztó már leadta, – illetve aki még nem tette az minél előbb leadja – a Kulcsi Polgármesteri Hivatalban a „Megrendelő: ivóvíz-csatorna bekötés létesítésére formanyomtatvány” elnevezésű dokumentum kiöltött, eredeti példányát. Ehhez kapcsolódóan a csatorna szakfelügyeleti díj befizetéséről szóló csekk, vagy utalási igazolás másolatát is szükséges bemutatni.

DRV Zrt. által küldött készpénzbefizetési utalványt a Polgármesteri Hivataltól kérhet!

A műszaki átvételi eljárások végleges sorrendjét a DRV Zrt állítja majd össze.Időpontfoglalás

Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, hogy regisztrálni tudjuk a csatornaátvételhez!