Aktuális információ:

Tisztelt Lakosság!

Önkormányzatunk talajterhelési díjfizetési kötelezettséget 2022. június 30. napjáig nem állapíthat meg.

Az Országgyűlés elfogadta a veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról szóló 2021. évi XCIX. törvényt (a továbbiakban: Kivezetési tv.). A Kivezetési törvény 147. § (1) bekezdése rendelkezik a helyi díjak mértékéről.

A helyi önkormányzat a koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges gazdasági intézkedésekről szóló 603/2020. (XII.18.) Korm.rendelet hatálybalépésének napjától már megállapított új díjat nem vezethet be, 2022. június 30. napjáig új díjat nem állapíthat meg, meglévő díjat új kötelezetti körre nem terjeszthet ki.

Deák Ferenc utcai házi átemelők átvételének szüneteltetése!

Kérjük a Deák Ferenc utcában lakókat, hogy a házi átemelővel rendelkezők ne kössenek rá a szennyvízhálózatra, mert a szolgáltató ideiglenesen szünetelteti azok átvételét!

Kérjük szíves türelmüket, amíg a kivitelezési hibák, hiányosságok pótlásra, javításra kerülnek!

Tájékoztató a csatornadíjról: a részletekért kattintson a szövegre

Fontos: tájékoztatás a kulcsi szennyvízcsatorna házi (gravitációs) és átemelős (szivattyús) rákötésekről (kattintson a fenti szövegre a dokumentum elolvasásához)

Aktuális tájékoztató a szennyvízcsatorna rákötésről, díjakról (‘21.09.12.)

Fontos információ a szennyvízcsatorna rákötésekkel kapcsolatban

Felhívjuk a csatorna rákötésben érintett kulcsi lakosok és ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy mielőtt megkezdik a kivitelezést tájékozódjanak a kellemetlenségek elkerülése érdekében. Ugyanis a nem szabályszerűen és nem az előírásoknak megfelelő méretű és minőségű anyagokkal elvégzett rákötéseket a DRV Zrt. szakemberei kifogásolhatják. Tájékoztatás a felhasználható szennyvízcsövek típusairól köznyelven(katt a szövegre-linkre)

Csatorna kisokos

Letölthető dokumentumok

Tájékoztató

Kulcson hétfő reggel 8 órától indul a szennyvízcsatorna rendszerhez csatlakozott ingatlanok rákötésének műszaki átvétele. A csatornahálózat rendszer alkalmassá vált a településen keletkezett szennyvíz elszállítására. Az érintett ezer-háromszáznégy ingatlan tehát 2021. június 7-től tud csatlakozni a hálózatra.

Mivel a házi szennyvízvezeték kiépítése, vagy kiépíttetése az ingatlantulajdonos feladata, ezért minden érintett, aki a szolgáltatást igénybe kívánja venni megkezdheti a rákötést.

A műszaki átvétel során a DRV Zrt. szakemberei az elkészült bekötést megtekintik és a rákötésről fényképet készítenek. Csak a szabályos, műszakilag megfelelő kivitelezést fogadják el és veszik át a vízügyi szakemberek. 

A rákötést 24 órán belül le kell jelenteni a következő elérhetőségeken keresztül:

  • online a www.kulcs.org/csatorna oldal elektronikus adatlapján keresztül
  • telefonon: Palóczi Tímea 70/639-0152
  • vagy személyesen a polgármesteri hivatalban a csatorna ügyintézőnél az intézmény aulájában, aki igény esetén segít a papírok kitöltésében is (Akinek segítségre van szüksége, kérjük hivatali ügyfél fogadási időben előzetesen telefonon egyeztessen az ügyintézővel.Ha csupán nyomtatványt szeretne kérni, vagy adna le- ahhoz nincs szükség telefonos egyeztetésre.)

A hivatali munka hatékonyságának fenntartása miatt a személyes, vagy telefonos csatornázási ügyekkel kapcsolatos ügyintézés a Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben- hétfőn 8 órától 12 óráig, szerdán 8 órától 12 óráig és 13 órától 17 óráig, pénteken 8 órától 12 óráig- áll a lakosság rendelkezésére.

Nagy valószínűséggel egyszerre sokan szeretnék majd a bejelentéseket intézni a megadott fórumokon, ezért minden elérhetőségen leterheltségre lehet számítani. Azonban a hivatal dolgozói mindent megtesznek a gyors és hatékony ügyintézés érdekében.

A lejelentési kötelezettséghez letölthető dokumentumaink között talál nyomtatványt, amelyet kinyomtatva és kitöltve gyorsabban leadhat, ebből előre nyomtatottat példányt átvehet a hivatal aulájában kihelyezett gyűjtőből is.

A rákötés lejelentése azért fontos, hogy a felhasználó elkerülje az illetéktelen használatot és az ezzel járó büntetést, amelyet a DRV Zrt. ellenőrizni fog.

A rákötés műszaki átvételének további feltétele, hogy a leendő fogyasztó már leadta, – illetve aki még nem tette az minél előbb leadja – a Kulcsi Polgármesteri Hivatalban a “Megrendelő: ivóvíz-csatorna bekötés létesítésére formanyomtatvány” elnevezésű dokumentum kiöltött, eredeti példányát. Ehhez kapcsolódóan a csatorna szakfelügyeleti díj befizetéséről szóló csekk, vagy utalási igazolás másolatát is szükséges bemutatni.

A 2021. november 1. napjától beérkezett csatorna bekötés megrendelők esetében a DRV Zrt. a lenti díjat számlázza az ügyfeleknek. Ha korábban (2021. október 31-ig) befizette a kedvezményes 1.270.- Ft díjat, akkor Önnek nem kell újra befizetnie.

Egyedi megrendelés esetén:

16.710 Ft/db + 27 % ÁFA = 21.222 Ft/db

Továbbá csoportos megrendelések esetén:

2-4 db csoportos megrendelése esetén:

8.420 Ft/db + 27 % ÁFA = 10.693 Ft/db

5 vagy annál több csoportos megrendelése esetén:

6.350 Ft/db +27% ÁFA = 8.065 Ft/db

DRV Zrt. által küldött készpénzbefizetési utalványt a Polgármesteri Hivataltól kérhet!

A műszaki átvételi eljárások végleges sorrendjét a DRV Zrt állítja majd össze.Időpontfoglalás

Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, hogy regisztrálni tudjuk a csatornaátvételhez!

    error: A tartalom másolás ellen védve!